Om

HollerHund

 

Min kärlek till hundar startade när jag var baby. Det första foto på mig och en hund är när farmor lagt mig på matsalsbordet för att byta blöjor. Sidan om ligger farfars jakthund och ser efter så att det blir ordentligt gjort. Olika hundar har därefter följt mig genom livet och jag har fått uppleva hur otroligt mycket glädje och nytta vi människor kan ha av en hund.

 

Eftersom jag är nyfiken så har jag provat på olika typer av hundutbildning i olika former och därmed utvecklat mina kunskaper. Som grund för att kunna utbilda andra hundägare har jag genomgått Svenska Brukshundklubbens ubildning till allmännlydnadsinstruktör med valp special och Studiefrämjandets kurser i pedagogik och ledarskap. Jag har genomgått utbildning för vårdhundsteam vid Vårdhundskolan i Brösarp.

 

Mina egna hundar har fått prova lydnad, sök, viltspår, bruksspår, agility och rallylydnad. De senaste åren har jag intresserat mig för assisstanshundar och vårdhundar. Just nu upptar mycket av min egen träningstid av mantrailing som jag funnit otroligt fascinerande.

 

Min nuvarande hund är en Howavarthane född 2009. Med mycket träning, tålamod och envishet är Sako idag MH-testad, korad, BPH-testad, lämplighetstestad till vårdhund, assistanshund och försvarsmakten. Han är viltspårschampion och godkänd lägre klass spår. Sako har på utställningar fått tre svenska cert och ett cacib samt ett danskt cert och reservcacib.

 

Vi hörs!

 

Eva Holler

Copyright © HollerHund All Rights Reserved